Start

De Vereniging

Historisch spreekuur

Foto van de maand

Nieuws

Winkel

Jaarverslagen

Aanwinsten

Vraag&antwoord

Links

Sponsors

Foto van de maand

De Foto van de maand is een foto uit de collectie van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul waar personen
op staan van wie de naam niet bekend is. Deze foto kan al jaren in de collectie zitten, recent door een bezoeker van het historisch
spreekuur zijn aangeleverd of afkomstig zijn uit een schenking.

Het doel van de Foto van de maand is om met de hulp van de Wateringse, Heulse en Westlandse bevolking (en vaak ook mensen
in de rest van het land en overzee) de namen boven water te krijgen van de personen op de foto's en zo meer kennis te krijgen
van de lokale geschiedenis.

Van januari 2005 tot en met december 2010 heeft de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul maandelijks
een foto op de website geplaatst en naar de pers gestuurd. In het jaar 2011 zijn geen foto's gepubliceerd vanwege de teruglopende
belangstelling van de media.

De vele tientallen reacties uit binnen- en buitenland hebben het bestuur van de werkgroep ertoe gebracht om met ingang
van januari 2012 weer maandelijks een Foto van de maand te publiceren.

De foto staat op deze website en op de Facebookpagina https://www.facebook.com/hvwateringen/.

Reacties kunnen worden gestuurd naar foto@hvwk.nl of kunnen direct worden geplaatst op Facebook.

Een beschrijving van de foto's en alle reacties verschijnt in het Kwartaalbericht, het blad voor leden en sponsors.

Archief foto van de maand


Twaalf jubilerende HofdamesDe Foto van de maand februari is pas sinds december 2019 in het bezit van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul. Een van de bezoekers van het historisch spreekuur bracht een stapeltje leuke foto's mee waar deze gelijk in opviel.

We zien twaalf echte Hofdames bijeen voor de Hofboerderij in het Hofpark, het historische hart van Wateringen. Het bord maakt in een klap duidelijk wat hier aan de hand is: het tienjarig bestaan van het jeugdwerk van de Hofdames in de Hofboerderij. In de fotocollectie zit een foto uit 1973 met daarop knutselende kinderen, dus deze jubileumfoto zou uit 1983 moeten zijn. De activiteiten begonnen in de Hofwoning zelf, maar werden na de restauratie van de Hofboerderij en de stallen verplaatst naar de Middenhof waar de Hofdames nog steeds zijn gevestigd.

Behalve het knutselen voor kinderen op de woensdagmiddag, geven de Hofdames diverse creatieve cursussen. Ook is er ruimte voor klaverjassen en wordt er meegewerkt aan de Kindervakantiespelen en andere activiteiten in het Hofpark. Voor hun bijdrage aan het Wateringse culturele leven kregen zij van de gemeente Wateringen de Cultuurprijs toegekend.

De vraag van deze maand is eenvoudig: welke twaalf Hofdames zien we op de foto? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle dames als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van januari 2020 - 25 gelukkige Heulse jaren
Op de foto met het 25-jarig bruidspaar Jo en Sien Vis-Knijnenburg is slechts een reactie met namen gekomen. De inzender heeft het over een mogelijke herkenning, dus er is nog twijfel. We hopen op meer reacties en daarom is de foto nog te zien op de website en Facebook.


Maandelijks spreekuur
De foto's kunnen natuurlijk ook in het echt worden bekeken tijdens het maandelijkse historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Dit spreekuur is bedoeld voor iedereen met vragen over of interesse in de lokale geschiedenis. De volgende spreekuren zijn op zaterdag 1 februari en 7 maart in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.
Reactie op www.westlanders.nu