Start

De Vereniging

Historisch spreekuur

Foto van de maand

Nieuws

Winkel

Jaarverslagen

Aanwinsten

Vraag&antwoord

Links

Sponsors

Foto van de maand

De Foto van de maand is een foto uit de collectie van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul waar personen
op staan van wie de naam niet bekend is. Deze foto kan al jaren in de collectie zitten, recent door een bezoeker van het historisch
spreekuur zijn aangeleverd of afkomstig zijn uit een schenking.

Het doel van de Foto van de maand is om met de hulp van de Wateringse, Heulse en Westlandse bevolking (en vaak ook mensen
in de rest van het land en overzee) de namen boven water te krijgen van de personen op de foto's en zo meer kennis te krijgen
van de lokale geschiedenis.

Van januari 2005 tot en met december 2010 heeft de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul maandelijks
een foto op de website geplaatst en naar de pers gestuurd. In het jaar 2011 zijn geen foto's gepubliceerd vanwege de teruglopende
belangstelling van de media.

De vele tientallen reacties uit binnen- en buitenland hebben het bestuur van de werkgroep ertoe gebracht om met ingang
van januari 2012 weer maandelijks een Foto van de maand te publiceren.

De foto staat op deze website en op de Facebookpagina https://www.facebook.com/hvwateringen/.

Reacties kunnen worden gestuurd naar foto@hvwk.nl of kunnen direct worden geplaatst op Facebook.

Een beschrijving van de foto's en alle reacties verschijnt in het Kwartaalbericht, het blad voor leden en sponsors.

Archief foto van de maand


Deze dames laten hun tanden zienVoor de Foto van de maand augustus is de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul weer eens in de rijke collectie van fotograaf Peter van Raamsdonk gedoken. Jarenlang heeft hij elk evenement in de gemeente Wateringen op de gevoelige plaat vastgelegd, zowel de officiŽle lintjes als de ongedwongen volksfeesten.

Met deze foto gaan we terug naar het stratenvoetbaltoernooi bij Velo tijdens Koninginnedag 2003. Op het Veloterrein heeft Peter een vrolijke groepsfoto gemaakt van veertien dames die breed lachend hun tanden laten zien. Achter de glimlach gaat waarschijnlijk een meedogenloos voetbalteam schuil.

Wie zijn deze veertien dames bij Velo? Hebben ze meegedaan aan het toernooi? Hebben ze gewonnen? Wat is er van ze geworden?

Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de dames als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van juli 2020 - Zusters bij de opening van De Ark
De foto van juli gaf ons een kijkje bij de officiŽle opening van De Ark in 1972. Er kwamen veel reacties binnen en alle vier de zusters op de foto zijn herkend: Van Kester, Kuijpers, Van der Hout en Damen. De foto is nog te zien op de website en Facebook en meer verhalen over De Ark blijven welkom.

Maandelijks spreekuur
Vanwege de crisis is het historisch spreekuur tot nader bericht afgelast. Wij hopen over een tijdje weer op de eerste zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur gasten te verwelkomen in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen. Tot die tijd is het mogelijk om op afspraak langs te komen in de Hofboerderij, binnen de voorschriften van de overheid.