Start

De Vereniging

Historisch spreekuur

Foto van de maand

Nieuws

Winkel

Jaarverslagen

Aanwinsten

Vraag&antwoord

Links

Sponsors

Foto van de maand

De Foto van de maand is een foto uit de collectie van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul waar personen
op staan van wie de naam niet bekend is. Deze foto kan al jaren in de collectie zitten, recent door een bezoeker van het historisch
spreekuur zijn aangeleverd of afkomstig zijn uit een schenking.

Het doel van de Foto van de maand is om met de hulp van de Wateringse, Heulse en Westlandse bevolking (en vaak ook mensen
in de rest van het land en overzee) de namen boven water te krijgen van de personen op de foto's en zo meer kennis te krijgen
van de lokale geschiedenis.

Van januari 2005 tot en met december 2010 heeft de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul maandelijks
een foto op de website geplaatst en naar de pers gestuurd. In het jaar 2011 zijn geen foto's gepubliceerd vanwege de teruglopende
belangstelling van de media.

De vele tientallen reacties uit binnen- en buitenland hebben het bestuur van de werkgroep ertoe gebracht om met ingang
van januari 2012 weer maandelijks een Foto van de maand te publiceren.

De foto staat op deze website en op de Facebookpagina https://www.facebook.com/hvwateringen/.

Reacties kunnen worden gestuurd naar foto@hvwk.nl of kunnen direct worden geplaatst op Facebook.

Een beschrijving van de foto's en alle reacties verschijnt in het Kwartaalbericht, het blad voor leden en sponsors.

Archief foto van de maand


Kamerplanten in een druivenkasDe Foto van de maand mei van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul is echt een mysterie. Hij zit al tientallen jaren in de collectie, maar waar de foto vandaan komt en wie we zien, is onbekend.

De foto is gemaakt in een druivenkas, een echte Westlandse locatie. De druiven zijn voor een deel volgroeid, maar het is goed mogelijk dat er nog druk gekrent wordt in de kas omdat er ook een ladder te zien is. Twee dames en vier heren poseren voor de fotograaf. Zijn dit de tuinder, zijn vrouw en het personeel of is het allemaal familie?

Wat niet vaak op een foto te zien is: kamerplanten. Vooraan staan een krulvaren en een clivia miniata (Sint-Jozefsbloem).

Aangezien we niets weten van deze foto zijn er genoeg vragen. Wie zijn deze mensen? Waar en wanneer is de foto gemaakt? Waarom staan er kamerplanten in een druivenkas?
Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van april 2020 - Een koninklijke kaartclub
Twee gezinnen die meeliepen in de optocht van Koninginnedag 2004 als Kaartclub De Dobbeltjes stonden op de foto. Er waren twee reacties waardoor we weten dat het om de families Witjes en Van der Wilk moet gaan. Helaas weten we nog de precieze namen van de tien mensen. De foto is nog te zien op de website en Facebook en wij hopen op meer informatie.

Maandelijks spreekuur
Vanwege de crisis is het historisch spreekuur tot nader bericht afgelast. Wij hopen over een tijdje weer op de eerste zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur gasten te verwelkomen in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.